YEDİNCİ GÜN




Türk Edebiyatının usta kalemlerinden İhsan Oktay Anar, yeni romanı Yedinci Gün'le beş yıl aradan sonra tekrar okurlarıyla buluşuyor.

Her kitabıyla okuru ayrı meselelerin, mesellerin ve hikayelerin içinde gezdiren, ustalıklı dili ve yarattığı atmosferle Türk edebiyatında özgün bir yer edinen İhsan Oktay Anar, bu kez Yedinci Gün adlı romanıyla okur karşısında.

ARKA KAPAK YAZISI
Çizgilerin kürelere, zamanın sonsuzluğa, sonsuzlukların da hayâllere dönüştüğü bir hikâyedir bu. Sıradan insanların sıra dışılığı, bilinen hikâyelerin düşlere dönüşümü, zaafların asîlleşmesi, erdemlerin ardındaki günâhkârlık tüm içtenliğiyle akacak zihinlere. İnsan olmanın en zayıf ve en yüce yanları, bir hikâyenin dokunuşuyla bir kez daha bilinebilir olacak. İhsan Oktay Anar, bu yeni düşüyle sizleri bir kez daha şaşırtacak. Çizgilerde değil kürelerde gezinecek, bilinen zamanların bilinmeyen anlarına yolculuk edeceksiniz. Alışık olmadığınız bu dünyanın kapısından girdiğinizde âşinalık hissedecek, sadeliğin ihtişâmına teslim olmanın rahatlığıyla kendinizi akışta yolculuk ederken bulacaksınız.


Kaynak : SABAH
http://www.sabah.com.tr/kultur_sanat/edebiyat/2012/08/13/ihsan-oktay-anar-yedinci-gunle-geliyor

2 yorum:

  1. Kitap çok güzel bir şekilde ilerliyor. Okuması oldukça keyifliydi. Kitabı henüz okumamış olanlar için alıntı kısmını çıkarmanızı öneririm. Kitabın sonlarına doğru ve kitabın hikayesi ile ilgili bazı noktaları açık edecek şekilde alıntı yapılmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fıratcım alıntı kısmını çıkardım..ama blogda istediğin değişikliği yapma selahiyetin var bu tarz durumlarda kendin müdahale edebilirsin..:)

      Sil