MASUMİYET MÜZESİ


“Hayatımın en mutlu anıymış, bilmiyordum.” Nobel ödüllü büyük yazarımız Orhan Pamuk’un üzerinde altı yıldır çalıştığı harikulade aşk romanı bu sözlerle başlıyor... Masumiyet Müzesi’ni okurken yalnız aşk hakkında değil, evlilik, arkadaşlık, cinsellik, tutku, aile ve mutluluk hakkındaki bütün düşüncelerinizin derinden etkilendiğini ve kitabın rengârenk dünyasından hiç ayrılmak istemediğinizi göreceksiniz. 1975’te bir bahar günü başlayıp günümüze kadar gelen İstanbullu zengin çocuğu Kemal ile uzak ve yoksul akrabası Füsun’un hikâyesi; hızı, hareketi, olaylarının ve kahramanlarının zenginliği, mizah duygusu ve insan ruhunun derinliklerindeki fırtınaları hissettirme gücüyle, elinizden bırakamayacağınız ve yeniden okuyacağınız kitaplardan biri olacak. Ülkemizde ve dünyada milyonlarca okurun sevgi ve hayranlığını kazanmış olan, kitapları elli sekiz dile çevrilen ve her yeni romanı büyük bir merakla bütün dünyada beklenen Pamuk, okurlarına unutulmaz rüyalar gibi, akıllardan hiç çıkmayacak sarsıcı bir hikâye anlatıyor.


Müze

Orhan Pamuk’un son romanıyla aynı adı taşıyan müzesi 28 Nisan’da açıldı . Füsunla Kemal’in büyük aşkının hatırası olan eşyaların sergilendiği müze fikri Orhan Pamuk’un kafasında romanla birlikte şekillenmişti. Nobel ödüllü yazarın 15 yıllık hayalini gerçekleştirmesi 10 yılı aştı. Füsun Keskin’in ailesiyle oturduğu evi simgeleyen, Orhan Pamuk’un tıpkı kendi roman kahramanı Kemal gibi satın alıp müzeye dönüştürdüğü ev, Çukurcuma’da. 1200’den fazla eşyanın sergilendiği müzeyi en ince ayrıntılarına kadar kuran kişi Orhan Pamuk. Biraz da 1950-1990 arası Türkiye’deki gündelik hayatı anlatan bu müze, Orhan Pamuk’a göre içindeki ressamın ortaya çıktığı bir iş...
(Beyoğlu’nda, bir zamanlar orta gelir grubundan insanların oturduğu Çukurcuma’daki bu ev 19. Yüzyıldan kalma bir eski bina. Adresi Çukurcuma Caddesi, Dalgıç Çıkmazı, No:2)

http://www.masumiyetmuzesi.org




2 yorum:

  1. Benim de İstanbul'a gelince ik ziyaret edeceğim yerlerden.
    Burcu
    benhali.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba , müze gerçekten harika..umarım en kısa zaman da ziyaret imkanı bulursunuz.

      Sil