Corinne Maier - Merhaba Tembellik


- Yaptığımız iş esas olarak hiçbir şeye yaramaz ve her an sokaktan geçen ilk salak yerinizi alabilir'

- İşinizle 'aktif olarak meşgul olmama' tutumunu benimsemeniz, bunu belli etmemeniz şartıyla, başınıza herhangi bir dert açmayacaktır. Nasılsa, çevreniz gayretsizliğinizi asla fark etmeyecek yeteneksizlerle dolu.


Yaşamınızı bir şirkette ay sonunu bekleyen modern zaman kölelerinden biri olarak mı geçiriyorsunuz?

Kışın dondurucu soğuğunda yazın çöl sıcağında kimler için çalışıyorsunuz*

En güzel yıllarınızı havasız, iç karartıcı ofislerde tükettikten sonra sizden geriye ne kalacak?

Fransız yazar, araştırmacı, psikanalist Corinne Maier bu soruları kendine sorduktan sonra yaşamını kökten değiştirmeye karar vermiş. Bu aşamada kaleme aldığı Merhaba Tembellik, yalnızca Fransa'da değil, Avrupa'nın neredeyse tüm ülkelerinde, hatta Amerika Birleşik Devletleri'nde milyonlarca okura ulaşan bir tembellik manifestosu.

(Arka Kapak)

Değişik bir eser okuma hevesiyle almıştım MERHABA TEMBELLİK adlı deneme yazılarından oluşan bu kitabı elime.Tembelliğe övgüler yazmış olacağını sanmıştım ama malesef yanılmışım , meğer 'İşyerinde Olabildiğince Az Çalışmanın Yolları ve Gerekliliği' üzerineymiş kitap .(hiç bana göre değil)

Yazarın yazdıklarının tümünü "ikiyüzlülük" olarak algıladım.İş yerinde çalışayım,para kazanayım,fakat çok az iş yapmanın da yollarını öğreneyim.
Hem garip hem ikiyüzlü...Kitapta çok az doğru var bana kalırsa. Varsa yoksa iş yerlerinde nasıl daha az çalışırız.Okumaya değecek tek bir satır bile yok , ben mecburen okudum zira başladığım işi yarım bırakmam...

1 yorum:

  1. Çok ağır bir eleştiri olmuş...İlla ki her kitaptan öğrenecek birşeyler vardır değil mi ablacım ? :) Ama ağır eleştirin merak uyandırıyor ben de okumalıyım kitabı.

    YanıtlaSil