ÖZEL BİR KOLEKSİYONDAN "NADİR KİTAPLAR" MÜZAYEDESİ

Alif Art Antikacılık A.Ş. tarafından 6 Mayıs 2012 Pazar günü, saat 12.00'de Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleştirilecek olan, "Özel Bir Koleksiyondan Nadir Kitaplar Müzayedesi", Türkiye'de bugüne kadar düzenlenen en kapsamlı antika kitap müzayedesi. 343 lotta toplam 1045 kitap, iki klasör hisse senedi ve 18 harita meraklılarının ilgisine sunulacak. Çoğunluğu Osmanlı dönemi ile ilgili gravür ve haritalarla zenginleştirilen tarih, sanat, kültür, seyahatname ve hatırat türündeki oryantalist kitapların en eskisi 1543 yılından kalma ve 12 Osmanlı sultanını anlatan "Veit Traut". Müzayedenin en nadiri ise dünyanın hiçbir kütüphanesinde örneği bulunmayan, dört metre uzunluğundaki "Gudenus Panoraması"nın kitap halinde özgün şekilde muhafaza edilmiş olan nüshası...

Yazarı tarafından saray için özel olarak yaptırılan cildinde ve takdim mektubu eşliğinde son Hannover Kralına sunulan mimari kitabı, Jüstinyen dönemi İstanbul'unu anlatan dünyada başka bir örneği olmayan yazma kitap, Armalı Saray cildinde muhafaza edilen el yapımı İstanbul ve Çanakkale haritaları, Zonaro'nun resimlerinden oluşan ve sadece 300 adet basılan "Dersaadet" isimli kitap müzayedenin öne çıkan eserleridir. Türkiye tarihinde sanat, mimari, tıp, ulaşım, ekonomi, hukuk, diplomasi, gayrimüslimler, giyim-kuşam tarihi, yeme-içme kültürü, misyonerlik, tasavvuf, arkeoloji, Osmanlı harem hayatı, atlas ve ansiklopediler, erotizm, halk folkloru, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşları gibi konularda yazılmış, bazıları yazarları tarafından imzalanmış eserler gerek enderlikleri, gerekse cilt güzellikleri ile yoğun talep görecek ve büyük çekişmelere sahne olacaktır.

Müzayedeye giren tüm eserleri içeren kataloga www.alifart.com adresinden ulaşılabilir.

Kitap meraklıları müzayedeye herhangi bir ücret ödemeden katılabilecek ve kişisel bilgilerini kayıt masasına kayıt ettirdikten sonra alacakları bayraklarla pey arttırımında bulunabilecekler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder